Egyesületünk szervezésében sor került az első hivatalos ECET TESZTRE, ahol a hazai ecetek méretettek meg, komoly szakmai zsűri előtt.
Az egyedülálló kezdeményezést támogatták: Agrárminisztérium, Nébih, Pannon Gasztronómiai Akadémia, Bocuse d’Or Akadémia, Magyar Konyha, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szakmai részhez segítséget kaptunk a spanyol Vinavin esemény szervezőitől. A kóstolási koncepció összeállításában támaszkodhattunk Borbáth Gabriella nemzetközi pálinka tesztelési tapasztalataira és gyakorlati tanácsaira, valamint olasz szakirodalomra.
A rendezvénynek a csodálatos Párisi Udvar adott helyszínt, Budapest szívében. A zsüritagok mind nagy tudású szakemberek, akik elkötelezettek a gasztronómia vagy a minőségi élelmiszerek felé. Minden egyes ecet tételhez kaptak egy pontozólapot, amelyet a megjelenés, illat, íz és összbenyomás alapján töltöttek ki.
Zsűri: Segal Viktor Magyar Bocuse d’Or Akadémia, Lutz Lajos Párisi Passage Café, Gianni Annoni Pomo D’oro, Csíki Sándor Food and Wine, Harmath Csaba Magyar Bocuse d’Or Akadémia, Mauthner Zsófia Pannon Gasztronómiai Akadémia, Nagy Zoltán Boutiq’Bar, Czinege Tamás Gastro Hack, Juhos József Pastry Chef, dr. Felkai Beáta Olga Agrárminisztérium, Lalátka Olivia Agrárminisztérium, Horváthné Wind Bernadett NÉBIH, Gazsi Zoltán Eisberg Hungária KFT, Salamon Csaba Pannon Gasztronómiai Akadémia, Kárai Dávid gasztronómiai író.