Nemzeti Ecet Szemle 2022

Egyesületünk szervezésében sor került az első hivatalos ECET TESZTRE, ahol a hazai ecetek méretettek meg, komoly szakmai zsűri előtt. 

Az egyedülálló kezdeményezést támogatták: AgrárminisztériumNébih, Pannon Gasztronómiai Akadémia, Bocuse d’Or Akadémia, Magyar Konyha, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szakmai részhez segítséget kaptunk a spanyol Vinavin esemény szervezőitől. A kóstolási koncepció összeállításában támaszkodhattunk Borbáth Gabriella nemzetközi pálinka tesztelési tapasztalataira és gyakorlati tanácsaira, valamint olasz szakirodalomra.

A rendezvénynek a csodálatos Párisi Udvar adott helyszínt, Budapest szívében. A zsüritagok mind nagy tudású szakemberek, akik elkötelezettek a gasztronómia vagy a minőségi élelmiszerek felé. Minden egyes ecet tételhez kaptak egy pontozólapot, amelyet a megjelenés, illat, íz és összbenyomás alapján töltöttek ki. 

Zsűri: Segal Viktor Magyar Bocuse d’Or Akadémia, Lutz Lajos Párisi Passage Café, Gianni Annoni Pomo D’oro, Csíki Sándor Food and Wine,  Harmath Csaba Magyar Bocuse d’Or Akadémia, Mauthner Zsófia Pannon Gasztronómiai Akadémia, Nagy Zoltán Boutiq’Bar, Czinege Tamás Gastro Hack, Juhos József Pastry Chef, dr. Felkai Beáta Olga Agrárminisztérium, Lalátka Olivia Agrárminisztérium, Horváthné Wind Bernadett NÉBIH, Gazsi Zoltán Eisberg Hungária KFT, Salamon Csaba Pannon Gasztronómiai Akadémia, Kárai Dávid gasztronómiai író.

Tíz elkötelezett magyar ecetkészítő összesen 35 ecettel nevezett a versenyre:

Petlyn Gyümölcsborecet, Rozgonyi Pince, Nádas Borműhely, Csúzi Pince, Orbán Péter, Kökényessy Almaecet, Szabó Gergely, Patikakert, Váyi Borászat, Borecet Művek 

Nagy köszönet a munkájukért, és Gratulálunk a díjakhoz! 

A díjátadó a Sirha 2022 rendezvényén történt, a díjakat átadta dr. Nobilis Márton Pál Kabinetfőnök, Agrárminisztérium

Köszönjük a fantasztikus szervezést az Agrárminisztériumnak, köszönet a nagyszerű beszédért dr. Nobilis Márton PálKabinetfőnök Úrnak, köszönet Formanek Ferencnek, a Bor és Gyümölcsecet gyártók Egyesület elnökének, és külön köszönet Csíki Sándornak (Food and Wine, gasztronómiai szakíró, tanácsadó, foodstylist) a fantasztikusan lelkesítő felszólalásáért!